Exposicions

 • II Jornada d'Arqueologia i Patrimoni de la Guerra Civil al front de l'Ebre 21.11.2015

  II Jornada d'Arqueologia i Patrimoni de la Guerra Civil al front de l'Ebre

  El Servei d'Arqueologia i Paleontologia dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre col·laboren per fer possible la difusió, al nostre territori, de les metodologies, experiències i lliçons que s'han obtingut a Catalunya i la resta de l'Estat de l'exhumació de fosses comunes de la Guerra Civil.

 • Jornada Polítiques de Memòria de la Generalitat de Catalunya 12.01.2016

  Jornada Polítiques de Memòria de la Generalitat de Catalunya

  La Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament presenta en aquesta jornada les polítiques públiques de memòria de la Generalitat de Catalunya pel que fa a les persones desaparegudes durant la guerra civil i el franquisme, i en matèria d’identificació, dignificació i excavació de les fosses comunes del mateix període.

 • Sota les cunetes. Justícia! 07.02.2016

  Sota les cunetes. Justícia!

  Fins a set artistes del nostre país es reuneixen per condemnar els crims del franquisme i dignificar les seves víctimes.

  L’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat acollirà el recital el proper diumenge 7 de febrer.

 • Perspectiva històrica de les fosses comunes a Catalunya (1937-2015) 19.04.2016

  Perspectiva històrica de les fosses comunes a Catalunya (1937-2015)

  Xerrada a càrrec de Queralt Solé, doctora en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i professora en aquesta universitat. Està especialitzada en la Guerra Civil Espanyola i la dictadura franquista, especialment en temes relacionats amb la repressió, l’exili i la memòria.

 • Inhumació de víctimes de la Guerra Civil 18.05.2016

  Inhumació de víctimes de la Guerra Civil

  Dissabte 21 de maig, a les 12 h, al Cementiri de Sant Pau d’Ordal, tindrà lloc la inhumació de les víctimes de la Guerra Civil recuperades en la recent intervenció de la Generalitat de Catalunya a la Serra de Riés

 • Inhumació de víctimes de la Guerra Civil 01.10.2016

  Inhumació de víctimes de la Guerra Civil

  Dissabte 1 d'octubre, a les 12 h, al Cementiri municipal d'Olesa de Bonesvalls, tindrà lloc la inhumació de les víctimes de la Guerra Civil recuperades en la recent intervenció de la Generalitat de Catalunya a la Serra de Riés

 • Xerrada informativa del Programa d'Identificació Genètica 18.11.2016

  Xerrada informativa del Programa d'Identificació Genètica

  La Subdirectora General de Memòria, Pau i Drets Humans, senyora Mireia Plana i Franch, farà una xerrada informativa sobre el Programa d'Identificació Genètica iniciat per la Generalitat de Catalunya, a l'Auditori Escola Municipal de Música de Parets del Vallès, el divendres 18 de novembre, a les 19:30 h.

 • Víctimes (1936-1945) 23.07.2018

  Víctimes (1936-1945)

  L’exposició, comissariada per Jordi Barra i produïda pel Memorial Democràtic, proposa conèixer episodis tràgics del conflicte com ara els morts, la vida a la rereguarda, la persecució religiosa, la destrucció del patrimoni, els ferits, els bombardejos, els refugiats, els camps de concentració, l’exili, la repressió judicial i les fosses, però també mostra aspectes encoratjadors, com ara les organitzacions d’ajuda, la salvació del patrimoni, la defensa passiva, l’assistència sanitària o les persones que van salvar vides.